Pilates ve sağlıklı beslenme ile tanışmaya ne dersiniz?
Pilates eğitmeni & Diyetisyen ve fit ikramlarımız eşliğinde sizleri pilates studiomuzda sohbete davet ediyoruz. 11 Ağustos Cumartesi saat 15:00’ te görüşmek dileğiyle..
Instagram Sayfamız
Pilates ve sağlıklı beslenme ile tanışmaya ne dersiniz?
Pilates eğitmeni & Diyetisyen ve fit ikramlarımız eşliğinde sizleri pilates studiomuzda sohbete davet ediyoruz. 11 Ağustos Cumartesi saat 15:00’ te görüşmek dileğiyle..
Instagram Sayfamız
Her zamanki gibi keyifli, kaliteli, dolu dolu geçen eğitimi de sonlandırdık (bir o kadar da yorucu olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım) Sevgili Dr. SerdarGürbüz’e ve sevgili Bayrak Arıburun’a çok teşekkür ederiz.
==> INSTAGRAM
Merhaba,
2019 kapımızda. Yeni başlangıçları simgeleyen yılbaşına sayılı günler kala, yeni yıl ruhu bizi de sarmaya başladı. Biz de bugünden itibaren sizlere, “XPİLATESSTUDIO“ olarak sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazları olan; düzenli egzersiz , dengeli beslenme ilişkisi ile sonucundaki fiziksel ve ruhsal sağlık kazanımı üzerine kısa bilgilendirmeler yapmaya çalışacağız.
Sağlıklı yaşam için neler yapmalıyız konusu çok geniş bir yelpaze. Hareketsiz yaşam, modern toplum için en önemli problemlerin başında yer almakta. Modern toplumda insanlar, çoğunlukla hareketsiz kalarak gün içerisinde harcadığı enerji miktarını azaltırken, beslenme tarzını fazla değiştirememektedir. Fiziksel aktivite yetersizliği vücut üzerindeki olumsuz etkilerinin yanı sıra, vücut ağırlığında artışa neden olur. Sonuçta obezite (şişmanlık), modern toplumların karşı karşıya kaldığı önemli bir problem olarak ortaya çıkar.
Fiziksel aktivite Dünya Sağlık örgütü tarafından, günlük yaşamda iskelet kasları kullanılarak enerji tüketimi ile insan vücudunun gerçekleştirdiği hareketler olarak tanımlanmıştır. Dünya Sağlık Örgütü'nün "Fiziksel Aktivite Raporu"na göre, hareketsizlik dünyada ölüm nedenleri arasında dördüncü sırada yer almaktadır. Her yıl hareketsizlik nedeniyle dünyada ortalama 3,2 milyon kişi hayatını kaybetmektedir. Dünya genelinde erkeklerin (’i, kadınların ise 4’ü fiziksel olarak aktif yaşam tarzı sürdürmüyor ve hareketsiz kişilerin kolon ve meme kanserine yakalanma riski yüzde 21-25, diyabet riski yüzde 27, kalp hastalığı riski yüzde 30 oranında artmaktadır. Biz de yeni yılda “XPİLATESSTUDIO“ olarak merkezimizde, uzman diyetisyenimiz ve deneyimli pilates eğitmenlerimizle sizlere, kaslarınızı çalıştırmanızı sağlayıp, kas sağlığınız konusunda bilgilendirerek sağlıklı yaşam için bir katkımız olsun istiyoruz.
Sevgilerimizle
İnsanların yaşamı hareket üzerine kurgulanmıştır. Doğal olarak hareketsizlik sağlık durumunu olumsuz yönde etkilemektedir.
Düzenli orta düzeyde yapılan egzersizlerin kalp hastalığı, şişmanlık, insüline bağlı olmayan diabet, yüksek tansiyon, kan yağlarının yüksekliği ,obezite, osteoporoz ,osteoartrit, depresyon gibi hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde, ayrıca vücut ağırlığının kontrolü ve organizmanın strese karşı direncini artırmada önemli rol oynadığı ispatlanmıştır.
Egzersiz yapmak emilimin etkin bir şekilde yapılmasını destekleyerek, vücudun besin ögelerinden daha fazla faydalanmasını sağlıyor. Bu sayede bağışıklık sistemini korumada H oranında etkili görülüyor.
Dengeli beslenmeyle egzersizin, özellikle pilates in bir arada yapılması bağışıklık sisteminiz için en doğrusu olacaktır.
KAYNAKLAR:*Spor Hekimliği Dergisi Cilt: 50, S. 11-20, 2015. *Jumpupto: a b Schulz TJ, Zarse K, Voigt A, Urban N, Birringer M, Ristow M (2007). "GlucoserestrictionextendsCaenorhabditiselegans life spanbyinducingmitochondrialrespirationandincreasingoxidativestress". Cell Metab. 6 (4): 280–93. doi:10.1016/j.cmet.2007.08.011. PMID 17908557. Gleeson M. Immune function in sport and exercise (Review). J Appl Physiol (1985). 2007;103:693-9.. . .
Pandemide evden çalışma ve sağlık kaygısı sebebiyle değiştirdiğimiz alışkanlıklarımızdan biri de spor aktiviteleri oldu. Sporun hayatımızdan tamamen çıkması yerini kilo problemlerine, duruş bozukluğuna, kas kayıplarına sebep olmuştur.
Pandemide hareketsizlik arttı. Yapılan bir araştırmada Türkiye'de her 100 kişiden 23'ünün ortalama 5,3 kilo aldığı görülmüştür. Araştırmaya katılanların yüzde 47'si pandemi döneminde hareketlerinin azaldığını belirtiyor. Pandemi araştırmadaki tüm yaş gruplarında hareketleri kısıtlamış ancak ileri yaş grubuna uygulanmış uzun dönemli yasaklar nedeniyle, bu kesimde hareketsizlik özellikle yüksek.
Sporun sağlıkla ilişkisi kanıtlanmış bir gerçek. Araştırmalar düzenli spor yapan, hareketli insanların; spor yapmayan, hareketsiz kalan kişilere oranlara daha uzun ve sağlıklı bir hayat sürdürdüğünü gösteriyor. Haftada üç gün egzersiz yapmanın pek çok sağlık probleminin önlenmesinde etkili olduğu da biliniyor.
Postür kelime yapısı olarak duruş anlamına gelmektedir. Omurga sağlığımızın son derece önemli olduğu yaşantımızda, buna bağlı olarak duruş pozisyonlarımız da hem sağlığımızı hem de hayatımızı etkilemektedir. Temelde uzun süreli yanlış duruş pozisyonlarını benimsediğimiz için ortaya çıkan postür bozukluğunu ortadan kaldırmak için belirli egzersiz programlarını uygulamanız gerekmektedir. Bu egzersiz programları ve duruş bozukluğunu maksimum seviyede azaltacak olan egzersizlerin başında pilates gelmektedir.
Postür bozukluğu sonucunda ortaya çıkan lordoz, kifoz ve skolyoz gibi rahatsızlıklar, uzun vadede kişinin omurga sağlığını tehlikeye atan ve zamanla önlem alınmadığı takdirde son derece önemli olan hastalıkları meydana getiren ciddi rahatsızlıklardır. Hayatınızın merkezine her geçen gün egzersizi koyduğunuzda ve bilinçli bir şekilde pilates eğitimi aldığınızda bu rahatsızlıkları önlemek de sizler için oldukça kolay olacaktır.